Blog

Autolening met variabele rente

Autoleningen met een variabele rentevoet zijn er wel, maar ze zijn maar moeilijk te vinden en ze zijn dan ook lang niet zo populair als autoleningen met een vaste rentevoet. Dat is logisch, want de laatst genoemde leent zich een stuk beter voor dit soort lening dan een lening met variabele rentevoet.

Wat is handig aan een autolening met variabele rentevoet?

Er zijn een hoop nadelen aan de autolening met variabele rentevoet. De enkele voordelen die het wel heeft wegen dan ook lang niet op tegen de nadelen, maar we zullen ze uiteraard wel even met u doornemen.

U heeft met een dergelijke autolening veel flexibiliteit en niet alles is zo strikt geregeld als met de vaste rentevoet. U kunt bijvoorbeeld op momenten dat u wat meer geld kunt missen ook al wat meer aflossen op uw lening, zodat u in andere maanden weer wat meer financiële ruimte heeft.

Waar u goed mee moet oppassen als u toch kiest voor een autolening met een variabele rentevoet is dat deze vaak op het eerste oog de goedkoopste autoleningen lijken te zijn, maar eigenlijk betreft het slechts tijdelijke kortingen. Bij een vaste rentevoet heeft u hier geen last van. Als u dus niet door heeft dat het om een korting gaat kunt u later nog wel eens flink schrikken van wat u eigenlijk moet betalen.

Categorie: Informatie