Blog

Autolening met vaste rentevoet

Zoals in het artikel over een nieuwe auto financieren ook wel werd besproken kan een autolening op verschillende manieren worden afgesloten, waarbij de autolening met een vaste rentevoet de meest voor de hand liggende is en ook de meest gunstige voor u.

Waarom is een vaste rentevoet gunstig?

Met een vaste rentevoet weet u van tevoren exact waar u aan toe bent. U zult tijdens de looptijd van de lening dus nooit worden verrast met een rentestijging of iets dergelijks. Natuurlijk is het wel zo dat met een variabele rente de rente ook tussentijds zou kunnen dalen, maar die kans is over het algemeen niet zo groot. Daarnaast zou u eigenlijk nooit het risico mogen nemen, want een lening die u dus nu wél kunt betalen zou u met een rentestijging wellicht niet meer kunnen opbrengen en dat zorgt voor problemen.

Met een vaste rentevoet betaalt u maandelijks hetzelfde bedrag. Dit kunt u dus incalculeren en dat is wel zo fijn. Heeft u geen vaste rentevoet, dan zullen uw kosten voor de autolening dus maandelijks variëren. Dat is zeer onhandig en wij raden u dan ook stellig af om, indien een kredietverstrekker een dergelijk model aanbiedt, dit niet te doen.

Categorie: Informatie