Blog

Groene autolening

De term groene autolening doet misschien niet direct een lampje branden bij u, maar als we uitleggen wat dit betekent zult u het beter begrijpen. De groene autolening is namelijk de meest gunstige autolening die u kunt hebben. Deze heeft namelijk vaak de gunstigste rentevoet en dus betaalt u er het minst voor. Maar wat is nu deze groene autolening en wanneer komt u nu in aanmerking voor deze manier van geld lenen?

Wat is een groene autolening?

Een groene autolening is een lening die wordt verstrekt voor het financieren van een zuinige auto. Denk hierbij aan een hybride auto. Doordat dit soort auto’s een zeer lage uitstoot hebben en dus goed zijn voor het milieu wordt een financiering van zo’n auto beloond met een lage rentevoet. Dit om de aankoop van zuinige auto’s te bevorderen.

Of uw auto als zuinig wordt aangemerkt en daardoor in aanmerking komt voor de groene autolening is eigenlijk per kredietverstrekker verschillend. Er wordt namelijk bij een groene lening aanvraag gekeken naar de uitstoot van uw auto en elke kredietverstrekker heeft hier weer een andere standaard voor. Maar met een hybride auto komt u in principe altijd in aanmerking om op een groene manier geld te lenen. Iedereen wint bij deze lening. Uw auto is namelijk goed voor het milieu en de lening is goed voor uw portemonnee.

Categorie: Informatie