Blog

Nieuwe auto financieren

Als u een autolening wilt afsluiten op een nieuwe auto krijgt u altijd de goedkoopste rentevoet. Vaak betaalt u namelijk een iets hogere rentevoet als u een tweedehands auto wilt gaan financieren, maar daarover gaan we het in een ander artikel nog uitgebreid hebben.

Hoe kunt u het best gaan financieren?

Over het algemeen is een autolening een constructie op het principe van de persoonlijke lening. Dit houdt dus in dat alles van tevoren wordt afgesproken en alles is vastgelegd in een overeenkomst. Zaken die onder andere zijn vastgelegd zijn de rentevoet, de looptijd van de lening en dus ook het bedrag dat u maandelijks dient af te lossen.

De tijd dat een autolening ook wel via de constructie van een doorlopend krediet werd verstrekt lijkt toch een beetje achter ons te liggen. Dat is op zich alleen maar een goede zaak, want deze manier van financieren is goed, maar in onze mening niet voor een auto. Als u een auto wilt gaan financieren moet alles gewoon duidelijk zijn afgesproken en moet de lening gewoon binnen een vastgestelde periode klaar zijn. Dit voorkomt allerlei onduidelijkheden en misverstanden. De kredietverstrekkers op onze website bieden de autolening dan ook aan in de vorm van een persoonlijke lening. Volgens ons is dit zonder twijfel de beste wijze.

Categorie: Informatie