Blog

Simulatie autolening

Een autolening simuleren is belangrijk om een goed beeld te krijgen van hoe uw lening er uit zal komen te zien en wat u aan kosten zult hebben. Door het simuleren van een autolening bij diverse kredietverstrekkers ziet u direct wie u van de goedkoopste lening kan voorzien.

Autolening simuleren bij een bank

Als u naar een bank gaat om een autolening te simuleren kan het zo zijn dat u niet helemaal objectieve informatie krijgt. Hiermee bedoelen we dat de bank waar u de simulatie gaat doen natuurlijk het liefst heeft dat u bij hun uw lening afsluit. Ze zullen daarom toch een lichte voorkeur voor zichzelf hebben en daarmee kan de simulatie niet helemaal eerlijk zijn.

Via onze website kunt u eenvoudig een paar autolening simulaties uitvoeren bij verschillende kredietverstrekkers. U ziet al welke rentevoet er gehanteerd wordt, dus in principe is degene met de goedkoopste rentevoet ook de goedkoopste kredietverstrekker. Niet in alle gevallen hoeft dit waar te zijn, dus een vergelijking kan nooit kwaad.

Als u klaar bent met de simulatie kunt u direct overgaan tot het afsluiten van uw autolening. U kunt hierbij zelf beslissen in welke periode u de lening wilt gaan aflossen. Kiest u voor een langere periode, dan zullen de kosten elke maand wat lager zijn, maar betaalt u uiteindelijk wel meer af. Hoe korter de looptijd, hoe goedkoper vaak in totaal de lening zal zijn. Echter zullen de maandelijkse kosten wel hoog zijn en dat is voor velen natuurlijk niet haalbaar.

Categorie: Informatie