Blog

Tweedehands auto financieren

Over het algemeen genomen rekenen kredietverstrekkers een hogere rentevoet indien u een tweedehands auto wilt financieren dan wanneer u dit met een nieuwe auto wilt doen. Waarom dit precies gebeurt is ons niet helemaal duidelijk, want tenslotte is een lening gewoon een lening, maar feit is dat het wel zo gaat.

Goedkoopste rentevoet nieuwe auto

De nieuwe auto heeft de goedkoopste rentevoet waar het een autolening betreft. Natuurlijk is een nieuwe auto niet voor iedereen weggelegd en in de meeste gevallen is het zelf gunstiger om een tweedehands auto te kopen van 1 of 2 jaar oud, gezien de enorme waardedaling van een nieuwe auto in die eerste jaren.

Ook goedkoopste rentevoet jonge tweedehands auto

Ook geldt vaak voor jonge tweedehands auto’s dat deze de goedkoopste rentevoet krijgen toebedeeld bij een autolening. Over het algemeen geldt hierbij dat de tweedehands auto niet ouder mag zijn dan 3 jaar. Dit kan per kredietverstrekker verschillen, dus dit zult u zelf even na moeten kijken.

Rentevoet oudere tweedehands auto

Is uw tweedehands auto die u wilt financieren wat ouder dan wat we hierboven hebben genoemd, dan betaalt u daar vaak ook een hogere rentevoet voor.

De voorbeelden die we hierboven noemen gelden dan ook nog voor een auto die u bij een erkende garage of dealer koopt en niet particulier. Een particulier gekochte auto zou er voor kunnen zorgen dat u een hogere rentevoet betaalt.

Categorie: Informatie