Blog

Zorg dat u op tijd betaalt

Zoals met iedere lening wordt ook bij een autolening geen uitzondering gevormd. U dient gewoon elke maand weer uw lasten te betalen. Het is heel belangrijk dat u dit ook op tijd doet, want in het geval u verzaakt kunnen er consequenties volgen in bijvoorbeeld de vorm van een boete. Een lening is op zichzelf al duur genoeg, dus een boete is waarschijnlijk wel het laatste wat u kunt gebruiken.

Continue te laat betalen

Als u een wanbetaler van het ergste kaliber bent kan de kredietverstrekker beslissen om u niet alleen een boete te geven, maar na herhaaldelijke waarschuwingen kunnen ze ook beslissen om gewoon de auto in te vorderen. In principe is de auto natuurlijk gewoon van u, u heeft deze alleen nog niet helemaal betaald, maar als de kredietverstrekker geen geld meer van u ziet hebben zij het recht u de auto te onteigenen.

Overigens is dit wat we hier schetsen wel een van de laatste opties van een kredietverstrekker. Eerst zult u een boete ontvangen bij te laat betalen. Als dit dan nog een keer voorkomt krijgt u waarschijnlijk nogmaals een boete en uiteindelijk een laatste waarschuwing. Het is dus zeker niet zo dat u bij 1 misstap direct uw auto kwijt bent, maar als u herhaaldelijk de fout in blijft gaan zal er uiteindelijk ook voor de kredietverstrekker niks anders opzitten dan uw auto in te vorderen.

Categorie: Informatie